top of page

METODER FOR ÅREKNUTEBEHANDLING

LASERBEHANDLING

Moderne innvendig (endovenøs) laserbehandling utføres av vår karkirurg gjennom et lite nålestikk i huden i lokalbedøvelse. Vi anvender den nyeste teknologien med optimal laser frekvens på 1470nm med en radial 2 ring stråle som fordeler varmen sirkulært i åren og gir derfor mindre smerter etterpå. Inngrepet styres med ultralyd slik at man har full kontroll. Her anvendes laservarme for å «lime igjen» den defekte samle åren som gir opphav til de synlige åreknutene. De synlige åreknutene vil også skånsomt fjernes med en slags "heklenål"

gjennom et lite stikk i huden i lokalbedøvelse. Arrene blir på 1-2mm og derfor ikke synlige når det har grodd. Behandlingen tar mellom 60 -90 minutter. Pris for 1 ben fra kr 9990,- Prisen avhenger av mengden synlige åreknuter som skal behandles. Begge ben koster fra 18000,- Sykemelding er sjelden nødvendig.


 

 

BEHANDLING MED SKUM

Det kan bli nødvendig med skum sclerosering av en slynget defekt åreknutestamme. Dette oppstår som oftest når det er utført tidligere behandlinger med tilbakevendende åreknuter (residiv). Ved skum sclerosering anvendes et stoff som koagulerer blodet i den defekte åren samt skaper en inflammasjon som tetter igjen åren. Dette utføres med en liten punksjonsnål og en sprøyte med skum og veiledes med ultralyd slik at man har full kontroll på hvor skummet havner. Dette krever erfaring. Pris fra kr 8000,-  Ofte kombineres denne metoden med laser og heklenålsteknikk. Sykemelding er sjelden nødvendig.

ÅPEN ÅREKNUTEOPERASJON

Åpen operasjon med «stripping» er gammeldags og utføres ytterst sjelden. Det krever narkose eller spinal bedøvelse og utføres med et 5cm snitt i lysken og 1cm under kneet. Den defekte samleåren settes av med en sutur og trekkes ut mellom snittene. Den blir «strippet ut». Det medfører 2 ukers sykemelding og har en helt annen, mer alvorlig, risikoprofil. Vi utfører ikke denne metoden hos oss. 

shutterstock_530890354.jpg
bottom of page