top of page

Å R E K N U T E R

Ønsker du å fjerne synlige åreknuter på bena dine?

Da kan vi på Hygeia hjelpe deg. Vi har lang erfaring med å behandle åreknuter hos pasienter i alle aldre.

Du finner oss på Høvik, like ved E18.

HVA ER ÅREKNUTER?

Åreknuter er utvidede, slyngende blodårer (vener) like under hudoverflaten. De oppstår fordi klaffene i venen brister, slik at blodet renner ”baklengs”. Blodtrykket i venene øker og det kommer utposninger eller ”knuter”. Disse forekommer ofte på innsiden av leggen/låret.

 

Her på Hygeia har vi lang og solid erfaring innen behandling av åreknuter. Via linken under kan du bestille en ufopliktende konsultasjon hos vår karkirurg, dr. Thomas Nyheim.

shutterstock_1803347359.jpg
Hva er åreknuter

HVILKE SYMPTOMER KAN JEG FÅ AV ÅREKNUTER?

Mange har ikke plagsomme symptomer, men skjemmes av det kosmetiske. Andre kan få ømhet, smerter, tyngdefornemmelse, hudirritasjon, nattekramper eller kløe. Symptomer som fortykket hud, pigmentforandringer eller sår på bena kan også forekomme.

shutterstock_123969991.jpg
Hvilke symptomer kan jeg få av åreknuter?

SPRENGTE BLODKAR/TELANGIEKTASIER

Små blodårer som ligger rett under huden kalles for spindelvev-årer da de kan likne på spindelvev. Disse er ikke farlige, men kan være kosmetisk skjemmende.

Spindelvev- årer vil kunne behandles med injeksjoner av scleroserende middel (aethoxysclerol) utført av våre erfarne sykepleiere.

 

Til scleroserin brukes det svært tynne nåler som nesten ikke kjennes. Det kan bli nødvendig med flere behandlinger avhengig av hvor mange spindelvevsårer du har og hvordan årene dine responderer på behandlingen.

Behandlingen tar 30-60 min

shutterstock_1646845840.jpg
Sprengte blodkar

GRUNDIG

FORUNDERSØKELSE/ KONSULTASJON

30min, 500,-

Vi er opptatt av å skreddersy behandling for hver enkelt pasient med hensikt å  oppnå et godt og langvarig resultat. Derfor er det viktig med en grundig forundersøkelse.

 

En konsultasjonstime inkluderer undersøkelse med ultralyd hos Dr. Thomas Nyheim, spesialist i karkirurgi. 

Om du ønsker å bli behandlet hos oss finner vi en tid som passer for deg. Normalt vil du kunne få time for behandling i løpet av 1-2 uker etter forundersøkelsen.

Utlegg for konsultasjonstimen blir refundert dersom du velger å behandle dine åreknuter hos oss. 

shutterstock_98521079.jpg
Konsultasjon

KARKIRURG THOMAS NYHEIM

Dr. Nyheim er overlege med over 20 års erfaring i generell kirurgi og karkirurgi. Han har vært spesialist i karkirurgi siden 2006.

 

I tillegg til å jobbe på Hygeia er han overlege ved Karavdelingen på Oslo universitetssykehus, Ullevål.

Dr. Nyheim har lang erfaring med ultralydutredning og behandling av åreknuter. Han opererer ca. 400 åreknutepasienter i året med svært gode resultater.

DrThomasNyheim.jpg
Vår karkirurg

HVA SKJER ETTER BEHANDLING?

Etter behandlingen blir du observert i 1 time og kan nyte en kopp te eller kaffe i våre trivelige lokaler. Du får en ny samtale med karkirurgen som gjennomgår hva du kan forvente i tiden som kommer. Du får også med deg et skriv med våre instuksjoner og anbefalinger etter en åreknutebehandling. Det er som regel ingen sting å fjerne, men dersom det er det vil du få informasjon rundt dette. Du får karkirurgens private mobil nummer slik at du kan ta kontakt ved behov.

 

Vi pleier å sette opp en etterkontroll etter 3 mnd. Etterkontrollen er gratis.

 

Du kan ikke kjøre hjem selv, så om noen kan hente det er det flott. Vi er også behjelpelig med å bestille en drosje dersom du trenger det. Du kan dra på jobb neste dag. Trening kan gjenopptas etter en uke.

 

Det er viktig for oss at du som pasient kjenner deg i trygge hender og vi vil gjøre vårt ytterste for at du får en god opplevelse når du behandles hos oss i Hygeia helse.

shutterstock_1033291948.jpg
Hva skjer etter behandling?

Hyggelige tilbakemeldinger

Om Thomas fra Legelisten.no

Trygg og dyktig

Ble operert for åreknuter. Rask og effektiv lege, men samtidig rolig og trygg. Avslappet stemning under inngrepet. Ble godt ivaretatt.

Tillitsvekkende ved første samtale

Behagelig, rolig og lyttende lege, som tok meg på alvor og svarte forståelig på mine spørsmål. Han forklarte enkelt hvordan min åreknute operasjon ville forløpe. Alt har gått kjempeflott, ingen ubehag i ettertid!! Tusen takk! Anbefaler Thomas på det sterkeste!

Veldig flink, dyktig

Bestemt og dyktig og hyggelig lege , jeg var godt ivaretatt . Var 2 dager på rad og tok åreknuter følte meg like ivaretatt begge dager , hyggelig personalet

Anmeldelser fra tidliger pasienter

Bestill åreknutebehandling

Lurer du på noe eller ønsker å bestille forundersøkelse?

Klikk her eller kontakt oss på info@hygeia.no

bottom of page