top of page

Å R E K N U T E R

Ønsker du å fjerne synlige åreknuter på bena dine?

Da kan vi på Hygeia hjelpe deg. Vi har lang erfaring med å behandle åreknuter hos pasienter i alle aldre.

Du finner oss på Høvik, like ved E18.

Hva er åreknuter

HVA ER ÅREKNUTER?

Åreknuter er utvidede, slyngende blodårer (vener) like under hudoverflaten. De oppstår fordi klaffene i venen brister, slik at blodet renner ”baklengs”. Blodtrykket i venene øker og det kommer utposninger eller ”knuter”. Disse forekommer ofte på innsiden av leggen/låret.

 

Her på Hygeia har vi lang og solid erfaring innen behandling av åreknuter. Via linken under kan du bestille en uforpliktende konsultasjon hos vår spesialist innen karkirurgi, dr. Thomas Nyheim.

shutterstock_1803347359.jpg
Hvilke symptomer kan jeg få av åreknuter?

HVORFOR HAR JEG ÅREKNUTER?

Det kan være mange ulike årsaker til at du har fått åreknuter, men som regel innebærer det et arvelig komponent.

Eksempler på ytterligere risikofaktorer for åreknuter og sprengte blodkar kan være:

  • hormoner

  • overvekt

  • høy alder

  • kjønn (mer vanlig hos kvinner)

  • slag/traume

  • økt press på venene over tid, f eks ved lange stillesittende eller stillestående perioder 

shutterstock_2116473131.jpg

SYMPTOMER PÅ ÅREKNUTER

Mange har ikke plagsomme symptomer, men skjemmes av det kosmetiske. Andre kan få ømhet, smerter, tyngdefornemmelse, hudirritasjon, nattekramper eller kløe. Symptomer som fortykket hud, pigmentforandringer eller sår på bena kan også forekomme.

Åreknuter forsvinner ikke av seg selv og blir som regel verre med tiden. Derfor er det viktig å søke behandling tidlig slik at man unngår komplikasjonene nevnt over.

shutterstock_1757362193.jpg

KAN ÅREKNUTER FOREBYGGES?

Man kan til en viss grad forsinke og forebygge dannelsen av åreknuter blant annet ved:

  • Jevnlig mosjon

  • Bruk av støttestrømper

  • Vektnedgang ved overvekt

Er du plaget av åreknuter, i risikosonen for å få åreknuter eller ønsker å forebygge kan vi hjelpe deg med å vurdere hvilke tiltak som passer for akkurat deg. 

En uforpliktende konsultajson med vår spesialist i karkirurgi, kan enkelt bookes ved å trykke her:

shutterstock_1703747890.jpg

SPRENGTE BLODKAR/TELANGIEKTASIER/

SPIDER VEINS....

Kjært barn har mange navn....

Små blodårer som ligger rett under huden kalles for spindelvev-årer da de kan likne på spindelvev. Disse er ikke farlige, men kan være kosmetisk skjemmende.

Spindelvev- årer behandles effektivt med mikroinjeksjoner av scleroserende middel (aethoxysclerol) utført av våre erfarne sykepleiere. Dette middelet gjør at årene trekker seg sammen, blodet koagulerer og den defekte åren vil etterhvert brytes ned og fraktes bort. Dette tar normalt 2-3 mnd, men kan også ta lengre tid dersom årene er litt større.

Til sclerosering brukes det svært tynne nåler som nesten ikke kjennes. Det vil som regel være nødvendig med flere behandlinger avhengig av hvor mange sprengte kar du har og hvordan årene dine responderer på behandlingen.

Behandlingen tar ca 60 min

NB: vi anbefaler en ultralydundersøkelse hos vår karkirurg før oppstart av sklerosering for å utelukke underliggende patologi som kan være årsak til de sprengte blodkarene.

shutterstock_1646845840.jpg
Sprengte blodkar

GRUNDIG

FORUNDERSØKELSE/ KONSULTASJON

30min, 500,-

Vi er opptatt av å skreddersy behandling for hver enkelt pasient med hensikt å  oppnå et godt og langvarig resultat. Derfor er det viktig med en grundig forundersøkelse.

 

En konsultasjonstime inkluderer undersøkelse med ultralyd hos Dr. Thomas Nyheim, spesialist i karkirurgi. 

Om du ønsker å bli behandlet hos oss finner vi en tid som passer for deg. Normalt vil du kunne få time for behandling i løpet av 1-2 uker etter forundersøkelsen.

Utlegg for konsultasjonstimen blir refundert dersom du velger å behandle dine åreknuter hos oss. 

shutterstock_98521079.jpg
Konsultasjon
Vår karkirurg

KARKIRURG THOMAS NYHEIM

Dr. Nyheim er overlege med over 20 års erfaring i generell kirurgi og karkirurgi. Han har vært spesialist i karkirurgi siden 2006.

 

I tillegg til å jobbe på Hygeia er han overlege ved Karavdelingen på Oslo universitetssykehus, Ullevål.

Dr. Nyheim har lang erfaring med ultralydutredning og behandling av åreknuter. Han opererer ca. 400 åreknutepasienter i året med svært gode resultater.

DrThomasNyheim.jpg
Hva skjer etter behandling?

HVA SKJER ETTER BEHANDLING?

Etter behandlingen blir du observert i 1 time og kan nyte en kopp te eller kaffe i våre trivelige lokaler. Du får en ny samtale med karkirurgen som gjennomgår hva du kan forvente i tiden som kommer. Du får også med deg et skriv med våre instuksjoner og anbefalinger etter en åreknutebehandling. Det er som regel ingen sting å fjerne, men dersom det er det vil du få informasjon rundt dette. Du får karkirurgens private mobil nummer slik at du kan ta kontakt ved behov.

 

Vi pleier å sette opp en etterkontroll etter 3 mnd. Etterkontrollen er gratis.

 

Du kan ikke kjøre hjem selv, så om noen kan hente det er det flott. Vi er også behjelpelig med å bestille en drosje dersom du trenger det. Du kan dra på jobb neste dag. Trening kan gjenopptas etter en uke.

 

Det er viktig for oss at du som pasient kjenner deg i trygge hender og vi vil gjøre vårt ytterste for at du får en god opplevelse når du behandles hos oss i Hygeia helse.

shutterstock_1033291948.jpg
Anmeldelser fra tidliger pasienter

Hyggelige tilbakemeldinger

Om Thomas fra Legelisten.no

Trygg og dyktig

Ble operert for åreknuter. Rask og effektiv lege, men samtidig rolig og trygg. Avslappet stemning under inngrepet. Ble godt ivaretatt.

Tillitsvekkende ved første samtale

Behagelig, rolig og lyttende lege, som tok meg på alvor og svarte forståelig på mine spørsmål. Han forklarte enkelt hvordan min åreknute operasjon ville forløpe. Alt har gått kjempeflott, ingen ubehag i ettertid!! Tusen takk! Anbefaler Thomas på det sterkeste!

Veldig flink, dyktig

Bestemt og dyktig og hyggelig lege , jeg var godt ivaretatt . Var 2 dager på rad og tok åreknuter følte meg like ivaretatt begge dager , hyggelig personalet

Bestill åreknutebehandling

Lurer du på noe eller ønsker å bestille forundersøkelse?

Klikk her eller kontakt oss på info@hygeia.no

bottom of page